Grup-1: İlkokul

Bilginin Yoculuğu

Bu atölyede, bilimsel bilgiye nasıl ulaşılacağı konusu oyunlaştırma (Gamification) ile çocuklarla aktarılacaktır. Çocuklarımız tüm ders boyunca oyun içinde aktif olarak öğrenmeyi öğreneceklerdir.

Matematik ve Zeka Oyunları

Oyun Teorisi temelinde çocuklarımıza matematiksel düşünme becerisi öğretilecektir. Eğitim sürecinde öğrenciler etkinlikler ve uygulamalarla aktif olarak derse katılım göstereceklerdir.

GAME MAKER STUDIO ile Pixelart Çizgi Film Tasarımı

Game Maker Studio ile

1. Karakter ve nesne tasarımı

2. Karakterlerin animasyonu

3. Yapılan çalışmanın mini bir çizgi filme dönüştürülmesi

üzerinde çalışmalar yürütülecektir. Her bir öğrencimiz kendi bilgisayarında çalışma yürütecektir.

BLENDER ile 3D Tasarımı

Dünyada tasarım alanında en çok kullanılan paket programlarından birisi olan BLENDER ile tasarımın temellerine yolculuk yapıyoruz. Çalışmalarımız 3D modelleme alanında yapılacak olup modelleme sonrasında 3D yazıcımızda baskı yapım eğitimi yapılacaktır.

Algoritma, Yazılım ve Arduino Robotik

Piyasada eğitim verilen klasik Arduino eğitimlerinden sıkılmadınız mı? Çocuklarımızın fikirlerini önce algoritmik basamaklara, algoritmadan yazılıma, yazılımdan robotiğe dönüştürmenin tam vaktidir.

Film Tasarım Teknikleri

Öğrendikleri film teknikleri ve tasarım bilgilerini kullanarak kendilerine ait filmler üretme becerisine ulaştırmak.

İçerik ve Kazanımlar:

• Filmde metraj kavramı

• Yeşil ekran tanıtımı ve uygulamaları

• Stopmotion tekniği ile kısa film denemesi

• Adobe Premiere ile kurguya giriş

• Sinemadaki temel kavramları öğrenme

• Yeşil ekranın kullanım alanlarını keşfetme

• Yeşil ekranda çekim ve kurgu yetkinliği

Yüzme

Spor Alanında Doktora Eğitimini tamamlamış ve yüzme alanında bir çok başarısı olan Serap ÖZGÜL hocamız tarafından su sporları başlı altında yapılacak atölye çalışmamız, biz İYTE Çocuk Üniversitesi için de bir ilk olacaktır.

Zumba Kids

Bu alanda farklı kültürel müzik türleri ile çocuklarımızı sporun ve sanatın birlikteliğine davet ediyoruz.

Spor Yarışmaları

Çocuklarımızın bilişsel, duyuşsal ve psikomotor gelişimlerine katkı sunan ve birçok birleşik hareketi içeren etkinleri yarışmalar halinde çocuklarımıza sunuyoruz.

Ebru Sanatı

Geleneksel Türk Sanatlarımız arasında yer alan Ebru Sanatı ile geleceği geçmişle perçinleyen bir sanat etkinliğinde yola çıkıyoruz.